Spinn

SPINN er laget til allrommet i nye Framtia barnehage i Lørenskog, og består av hovedobjekt med replikk i trappehallen. Allrommet er 80m2 stort og 7m under taket. Skulpturen inntar det generøse luftrommet. Den 2,5 meter brede skiven er vannskåret, pulverlakkert 12mm aluminium, med 'fjes' av foliert akryl. Formen tar utgangspunkt i de enkle strektegningene barn tryller fram når de skal tegne mennesker. Figuren er abstrahert og repetert, med variasjoner, og danner et sirkulært mønster. Barn i gruppe er dynamiske, lekne, og i bevegelse - Spinn viser enkeltindivider i samhandling. De runde skivene er vinklet ulikt, 'fjesene' har en dikroisk virkning - de skimrer, speiler og skifter farge ettersom lyset forandres og tilskuerens posisjon endres i rommet. Fjesene kaster også fargeskygger på vegger og gulv under solas lysskiftninger.
Oppdragsgiver: Lørenskog kommune. Kunstkonsulent: Sari Syvaluoma. Foto: Guri Dahl og CK.

foto:Guri Dahl Foto: Guri Dahl Foto: Guri Dahl Replikk. Foto: Guri Dahl